Sony triumfē EISA 2024 septiņās kategorijās

Eiropas Attēlveidošanas un skaņas asociācija (EISA) ikgadējā balvu pasniegšanas ceremonijā ir atzinīgi novērtējusi Sony produktu kvalitāti un radītās inovācijas tehnoloģiju jomā. Šogad EISA žūrija piešķīrusi 7 godalgas Sony jaunākajiem produktiem, kas ietver jaunākās kameras, objektīvus, skaņas iekārtas un viedtālruni. Par gada labāko kameru tika atzīta Alpha 9 III, bet par gada viedtālruni – Xperia 1 VI. 

Sony triumfēja EISA 2024 balvu pasniegšanas ceremonijā, izceļoties ar vairākiem prestižiem apbalvojumiem. Starp godalgotajiem produktiem ir Alpha 9 III, kas tika atzīta par gada kameru, un Alpha 6700, kas ieguva balvu kā labākā APS-C kamera. Sony FE 300mm F2.8 GM OSS atzīts par EISA gada teleobjektīvu, savukārt Sony FE 16-25mm F2.8 G ieguva nomināciju kā gada labākais platleņķa objektīvs. Savukārt kā kompaktākais telefoto tālummaiņas objektīvs tika pasludināts Sony FE 70-200mm F4 Macro G OSS II. EISA žūrijas favorīts, Sony Xperia 1 VI, tika atzīts par labāko multimediju viedtālruni, savukārt Sony XAV-9550ES ieguva balvu kā gada auto multimediju sistēma.

 

EISA gada kamera 2024-2025: Alpha 9 III

Sony ar revolucionāro, jaunākās Alpha sērijas pilna kadra kameru Alpha 9 III ir sasniegusi ievērojamu tehnoloģisko izrāvienu, radot pasaulē pirmo kameru ar 24,6 MP Exmor RS attēla sensoru un globālo aizvaru. Šī inovācija ne tikai nodrošina rekordzemu ekspozīcijas laiku (līdz 1/80 000 sekundēm), bet arī ļauj kameru sinhronizēt zibspuldzi, efektīvi nomācot mirgošanu, kas attēlā un video var rasties no mākslīgā apgaismojuma. Iespaidīgais sensors ļauj kamerai uzņemt augstas izšķirtspējas attēlus līdz pat 120 kadriem sekundē, padarot to par izcilu izvēli sporta un savvaļas fotogrāfiju uzņemšanai, savukārt Pre-Capture režīms ļauj tvert mirkļus līdz pat sekundi pirms aizvara nospiešanas. 

 

EISA APS-C kamera 2024-2025: Alpha 6700

Alpha 6700 ir jauns flagmanis Sony APS-C kameru sērijā. Šī kamera paredzēta uz fotogrāfijas un video entuziastiem. Tajā ietvertas jaunākās Sony autofokusa funkcijas, tostarp uzlabota objektu atpazīšana, cilvēka pozu novērtēšana un izsekošana. Jaunais 26 megapikseļu sensors nodrošina ievērojami ātrāku datu nolasīšana, kas lieti noder autofokusa labākai darbībai. Alpha 6700 ir aprīkota ar mūsdienīgām video funkcijām, tostarp 4K/120p uzņemšanas iespēju. Salīdzinot ar iepriekšējiem modeļiem, Alpha 6700 ir uzlabota arī ergonomika – izstrādāts lielāks un ērtāks rokturis, kā arī iestrādāti papildu vadāmības elementi.

 

EISA teleobjektīvs 2024-2025: Sony FE 300mm F2.8 GM OSS

Sony FE 300mm F2.8 GM OSS ir viens no jaunākajiem objektīviem Sony E-mount kamerām. Šāda veida lielas apertūras telefoto objektīvi īpaši iecienīti sporta un savvaļas fotogrāfu vidū to izcilās izšķirtspējas un autofokusa veiktspējas, kā arī īpaši vieglā svara dēļ. Objektīvs sver gandrīz uz pusi mazāk nekā parasti šāda veida objektīvi. Tas izceļas ar daudzpusību, un to var pārveidot ar 14x un 2x telekonvertoriem, saglabājot iespaidīgi kompaktu izmēru, vienlaikus saglabājot izcilu attēla kvalitāti.

 

EISA platleņķa objektīvs 2024-2025: Sony FE 16-25mm F2.8 G

Sony FE 16-25mm F2.8 G atzīts par īsto sabiedroto tiem, kas meklē platleņķa objektīvu, kas labi der gan fotografēšanai, gan vlogu filmēšanai. Tas piedāvā f/2.8 diafragmu un augstas kvalitātes optiku, vienlaikus būdams mazāks, vieglāks un finansiāli pieejamāks nekā Sony augstākās klases Sony FE 16-25mm F2.8 G. Dubultā lineārā fokusa dzinēji notur autofokusu ātri un precīzi pat pie 120 kadriem sekundē, tādēļ tā ir tik pievilcīga izvēle daudziem Sony kameru īpašniekiem. Kompaktais platleņķa objektīvs aprīkots ar vairākām noderīgām funkcijām, piemēram, pielāgojamu fokusa fiksācijas pogu, diafragmas gredzenu, diafragmas klikšķa ieslēgšanas/izslēgšanas slēdzi un fokusa režīma slēdzi, nodrošina ērtu lietošanu un pilnīgu kontroli.

 

EISA telefoto tālummaiņas objektīvs 2025: Sony FE 70-200mm F4 Macro G OSS II

Sony FE 70-200mm F4 Macro G OSS II ir kompakts, garantē iespaidīgi tuvu fokusu, nodrošinot 1:2 makro palielinājumu visos fokusa attālumos, turklāt tas ir saderīgs ar telekonvertoriem, un kopā ar Sony SEL-20TC 2x telekonverteri tas ir spējīgs uzņemt 1:1 makro fotoattēlus. Pateicoties tam, objektīvs ir lieliski piemērots dabas, ceļojumu un portretu fotografēšanai. Lai gan tas ir paredzēts pilna kadra kamerām, tā vadība un ergonomika ir piemērota arī APS-C kamerām.

 

EISA multimediju viedtālrunis 2024-2025: Sony Xperia 1 VI

Sony Xperia 1 VI izceļas kā galvenais viedtālrunis cilvēkiem, kuru ikdiena paiet radoši, un tas ir, pateicoties iespaidīgajām filmēšanas iespējām un Exmor T for mobile sensoram, kas nodrošina uzlabotas fotogrāfijas iespējas. Aizrautīgiem fotogrāfiem ir pieejama trīskārša kamera ar 16 mm un 25 mm objektīviem, kā arī 48 mm fokusa attālumu un nepārtrauktu 85-170 mm optisko teleobjektīvu ar makro funkciju. Visi viedtālruņa objektīvi ir aprīkoti ar ZEISS optiku un Human Pose Estimation tehnoloģiju. Ierīce atbalsta 4K HDR video uzņemšanu līdz pat 120 kadriem sekundē, nodrošinot iespējami labāko attēla un video kvalitāti, turklāt tālrunim ir 6,5 collu OLED ekrān, Snapdragon 8 Gen 3 procesors un 5000 mAh akumulators, kas nodrošina līdz pat divu dienu darbības laiku.