Sony laiž klajā Alpha 9 III

Sony iepazīstina ar revolucionāro, jaunākās Alpha sērijas pilna kadra kameru - ALPHA 9 III, kas aprīkota ar pasaulē pirmo 24,6 MP Exmor RS attēla sensoru un globālo aizvaru. Iespaidīgais sensors ļauj kamerai uzņemt augstas izšķirtspējas attēlus līdz pat 120 kadriem sekundē, padarot to par izcilu izvēli sporta un savvaļas fotogrāfiju uzņemšanai. Apvienojot inovatīvo sensoru ar līdz šim jaudīgāko Sony autofokusa sistēmu (AF/AE), kā arī ar zibspuldzes sinhronizēšanas iespējām, šī kamera paver arvien plašākas iespējas profesionāliem fotogrāfiem. 

A person taking a picture of a cameraDescription automatically generated"Uzlabotā Alpha 9 III ir vēsturisks sasniegums Sony attēlveidošanas vēsturē. Izstrādes laikā tika ņemtas vērā profesionālu fotogrāfu vajadzības un prasības, tādēļ katrs jauninājums, sākot no sensora veiktspējas līdz kameras izmēram, pogu izkārtojumam un izvēlnes funkcijām, ir veikts, paļaujoties uz mūsu uzticamo lietotāju ieteikumiem,” stāsta Jans Salmons Legaņērs (Yann Salmon Legagneur), Sony Europe digitālās attēlveidošanas produktu mārketinga direktors.

 

Vispārējā informācija par Alpha 9 III

 

ALPHA 9 III kamera aprīkota ar pasaulē pirmo pilna kadra CMOS Exmor RS™ 24,6 megapikseļu globālā aizvara attēla sensoru, iebūvēto atmiņu un jaunāko attēlu apstrādes procesoru BIONZ XR®, kas ļauj kamerai tvert kustīgus objektus bez kadra aptumšošanās, turklāt ar AF/AE izsekošanu iespējams uzņemt līdz pat aptuveni 120 kadriem sekundē. Pateicoties uz mākslīga intelekta balstītam objektu atpazīšanas algoritmam, kas izmanto krāsas, spilgtuma un attāluma līdz objektam (dziļuma) datus, procesors spēj reāllaikā apstrādāt telpisko informāciju un uzņemt pārsteidzošus kadrus. Tostarp, Pixel Shift Multi Shooting funkcija, kas izmanto attēla stabilizācijas sistēmas vadības priekšrocības, tver vairākus attēlus ar pikseļu nobīdi, kas vēlāk, izmantojot datoru, tiek apvienoti, lai gala attēlam būtu augstākā izšķirtspēja.

 

Daudzfunkcionāla ārējās zibspuldzes vadība un uzlabots AF

 

Kamera ērti sinhronizējama ar dažādām gaismošanas iekārtām un kabeļiem. Globālais aizvars ļauj sinhronizēt zibspuldzi līdz pat 1/80000 sekundes, savienojumā ar, piemēram, kādu no Sony zibspuldzēm: HVL-F60RM2 vai HVL-F46RM. Ārējās zibspuldzes automātiska vadība būtiski atvieglo dinamisko kadru uzņemšanu, nezaudējot kadru spilgtumu. Turklāt jaunā kamera aprīkota ar jaunākajiem (AF) algoritmiem, kas ļauj precīzi fokusēt arī ļoti zemā apgaismojumā līdz pat EV-5 AF-S režīmā (ekvivalents ISO 100, F2.0 objektīvam), ļaujot apvienot vairākus secīgus attēlus vienā augstas kvalitātes attēlā. Sarežģītos apgaismojuma apstākļos Alpha 9 III efektīvi nomāc mirgošanu, kas attēlā un video var rasties no mākslīgā apgaismojuma. Jaunieviestā funkcija Pre-Capture ļauj fotogrāfam atgriezt kadru līdz 1 sekundei atpakaļ un ierakstīt mirkli pirms slēdža nospiešanas.

Jaunā BIONZ XR procesora iespaidīgā apstrādes jauda un uzlabotie algoritmi būtiski uzlabo automātisko fokusēšanos, izmantojot milzīgo datu apjomu, kuru ģenerē attēla sensors un plašas darbības zonas, augsta blīvuma autofokusēšanās sistēma. Augstas precizitātes autofokusēšanās notiek līdz pat tik zemam apgaismojuma līmenim kā EV-4,0, izmantojot AF-S režīmu (ISO 100 ekvivalents, F2.0 objektīvs).

 

Ērta lietošana, papildus aprīkojums un uzticamība lietotājiem 

 

ALPHA 9 III kamera ir parocīga tās kompaktās un vieglās formas dēļ. Sony ir uzklausījis profesionālu fotogrāfu viedokļus un radījis kameru un vertikālo rokturi tā, lai tie atbilstu viņu vajadzībām. Sony parūpējies par to, lai vertikālā roktura un kameras pogu izvietojums būtu izstrādāts pēc vienota dizaina. VG-C5 vertikālā roktura forma ir uzlabota un ergonomiski izstrādāta tā, lai to ir ērti lietot ilgstoši, tādēļ tas lieti noderēs, ja paredzētas vairāku stundu fotosesijas. 

A black camera with a battery gripDescription automatically generated

Kameras LCD ekrāns ir ērti lietojams, jo tas ir gan noliecams, gan atverams uz sāniem dažādos leņķos, tostarp nodrošinot skārienjutīgu izvēlni ar plaši pielāgojamu funkciju klāstu, piemēram, ļaujot mainīt un pielāgot fokusēšanas, izsekošanas un slēdža funkcijas. Kamerā ir iebūvēts arī ēterneta (Ethernet) ports (vadu pieslēguma LAN terminālis), kas ļauj ērti pārsūtīt fotogrāfijas norādītajā FTP serverī ļoti lielā ātrumā, līdz ar to šī būs ideāla izvēle studijas fotosesijām, augsta ranga aktualitāšu un sporta notikumu dokumentēšanai vai citur. Papildus efektīvai attālinātai fotografēšanai, kā arī fotoattēlu un video failu pārsūtīšanai, jaunās USB straumēšanas funkcijas atbalsta UVC/UAC, ļaujot pārraidīt saturu tiešsaistē no kameras pat 4K (QFHD) izšķirtspējā ar audio.

 

Papildus Alpha 9 III funkcijas: 

Cenas un pieejamība

 

Jaunā ALPHA 9 III būs pieejama priekšpasūtījumiem no 2023. gada novembra pie autorizētiem Sony produktu izplatītājiem, un tās cena būs aptuveni 7000 eiro. VG-C5 vertikālais rokturis būs pieejams priekšpasūtījumiem arī no 2023.gada novembra, un tā cena būs aptuveni 450 eiro. 

Vairāk par Alpha 9 III pilna kadra kameru uzzini šeit: https://center.lv/lv/sony/Fotokameras/Kameras-ar-mainamu-optiku/6478-a9-III-E-mount-pilna-kadra-fotokamera-ILCE-9M3

Vairāk par VG-C5 vertikālo rokturi uzzini šeit: https://center.lv/lv/sony/Fotokameras/Aksesuari/6480-Vertikalais-rokturis-VG-C5