Sony iepazīstina ar G-Master objektīvu FE 16-35mm F2.8 GM II

Sony izziņojis jaunāko platleņķa tālummaiņas objektīvu G-Master FE 16-35mm F2.8 GM II, kas papildina plašo 35mm pilna kadra Alpha E-mount objektīvu klāstu. Jaunais objektīvs aptver fokusa garumu no 16mm līdz 35mm ar maksimālo atvērumu F2.8 visā tālummaiņas diapazonā. Labi zināmā G Master attēla kvalitāte un uzlabotais dinamiskais automātiskais fokuss (AF) garantē izcilu veiktspēju.

FE 16-35mm F2.8 GM II radīts, domājot par tiem fotogrāfiem un videogrāfiem, kuri augstu novērtē izcilu veiktspēju. Ar ievērojamo jaudu un dinamiskām AF iespējām, kas ir unikālas G Master sērijai, FE 16-35mm F2.8 GM II atkārtoti pierāda Sony produktu augsto kvalitāti. Svarīgi atzīmēt, ka objektīvs ir ievērojami kompakts, viegls (pasaulē vieglākais) un ērti pārnēsājams, tādēļ to būs viegli paņemt līdzi un ērti lietot.

Kopā ar šo modeli kopumā būs pieejami trīs F2.8 atvēruma otrās paaudzes tālummaiņas objektīvi: arī standarta (24-70mm) un telefoto (70-200 mm). Šiem objektīviem ir lieliska izšķirtspēja, kas ļauj ķert bagātīgus un daudzveidīgus kadrus dažādos apstākļos, un garantē augstu kvalitāti kā dabas ainavām un pilsētas skatiem, tā arī portretiem.


Pasaulē vieglākais augstas izšķirtspējas F2.8 platleņķa tālummaiņas objektīvs

Pateicoties uzlabotam optiskajam dizainam, kurā efektīvi iekļautas augstas precizitātes XA (īpaši asfēriskas) lēcas, FE 16-35mm F2.8 GM II panāk augstu izšķirtspēju ar maksimālo atvērumu F2.8 visā tālummaiņas diapazonā. Tas ir iespējams, pateicoties augstākai brīvības pakāpei, veidojot lēcas asfērisko formu, nekā agrāk. Papildus G Master bokeh platleņķa funkcijai, objektīvs nodrošina izcilu tuvplāna veiktspēju ar minimālo fotografēšanas attālumu – 0,22m un maksimālo palielinājumu – 0,32x. Turklāt Sony oriģinālais Nano AR coating II pārklājums samazina miglošanos un gaismas atstarošanos, lai uzņemtu skaidrus attēlus pat tad, kad objektīvā iekļūst spēcīga gaisma. Jaunā platleņķa tālummaiņas objektīva kopējais garums ir 111,5mm un svars aptuveni 547g, kas padara to aptuveni par 20% vieglāku salīdzinājumā ar iepriekšējo modeli. 

Zibenīgi ātrs un precīzs automātiskais fokuss

FE 16-35mm F2.8 GM II izmanto jaunākos XD (ekstrēmi dinamiskos) lineāros motorus. Tie nodrošina klusu autofokusu, kas piemērots gan statiskiem attēliem, gan filmēšanai, un ir līdz pat divām reizēm ātrāks nekā tradicionālajiem modeļiem. Pat video ar lielu kadru ātrumu, kur fokusa novirze ir pamanāma, filmējamais objekts tiks izsekots ar augstu precizitāti. Bet apvienojumā ar Alpha1 sērijas kameru būs iespējams fotografēt ar līdz pat 30 klusiem, precīziem un ātriem kadriem sekundē! 

Ērts un uzticams gan foto, gan video uzņemšanai 

FE 16-35mm F2.8 GM II ir ērts lietojot un sniedz izcilu foto un video veiktspēju, kas vienlīdz derēs gan profesionāļiem, gan amatieriem. Samazinot nevēlamu fokālo mainību filmēšanas laikā, salīdzinājumā ar iepriekšējiem modeļiem, ir iespējams iegūt augstas kvalitātes kadru bez skata leņķa svārstībām. Turklāt darbinot tālummaiņu, tiek samazināta smaguma centra novirze, kas sniedz stabilitāti un iespēju izmantot arējo stabilizatoru. Lietojamība ir uzlabota ar tādām funkcijām kā atvēruma gredzens, kur soļa fiksāciju var ieslēgt/izslēgt ar slēdzi, un divām fokusa fiksācijas pogām, kurām turklāt kamerā var nozīmēt vēlamo funkciju.

Priekšējai lēcai ir fluora pārklājums, tāpēc pielipušos netīrumus un putekļus var viegli notīrīt. Putekļu izturīgais un ūdens necaurlaidīgais risinājums ļauj droši izmantot objektīvu ārā. 

Cena un pieejamība

Jaunais FE 16-35mm F2.8 GM II objektīvs būs pieejams no septembra, tā cena būs 2719 EUR.


Vairāk informācijas: https://center.lv/lv/sony/Fotokameras/Objektivi/4225-16-35mm-F2-8-G-Master-2-E-mount-pilna-kadra-objekt