Sony laiž klajā jaunu lavaliera mikrofonu ECM-L1

Sony iepazīstina ar jaunāko lavaliera mikrofonu ECM-L1, kas savietojams ar 3,5 mm spraudņa barošanas padevi. Ierīce izstrādāta, par pamatu ņemot ECM-77 sērijas mikrofonus, kurus jau daudzus gadus atzinīgi vērtē nozares profesionāļi, tostarp raidījumu un producēšanas studijas, turklāt, palielinoties video satura veidotāju skaitam, ievērojami augusi interese par skaņas kvalitāti. Tādēļ arī Sony paplašina mikrofonu klāstu, un piedāvā ērti izmantojamu ierīci augstas kvalitātes skaņas ierakstīšanai. 

 

ECM-L1 mikrofons nodrošinās, ka katrs vārds un nianse tiks uztverta precīzi. Mikrofons ir uzticams ilgstošai lietošanai, un tas ir viegli savienojams ar dažādām ierīcēm, kas aprīkotas ar 3,5 mm mikrofona ieeju, daudzveidojot tā lietošanas iespējas. Piespraudes tipa dizains ļauj mikrofonu diskrēti piespraust apkaklei vai kreklam, nodrošinot profesionālu izskatu kameras priekšā un vienlaikus skaidru skaņas uztveršanu. Tamdēļ ECM-L1 ir ideāli piemērots intervijām, dokumentālajām filmām, vlogiem un tiešraidēm.

 

Augstas kvalitātes skaņas uztveršana ar profesionālu audio tehnoloģiju

 

ECM-L1 izstrādāts, par pamatu ņemot ECM-77 sēriju, ko jau daudzus gadus izmanto raidstacijas un citas organizācijas. Kapsulas fiksētā elektrodu plāksne izgatavota no stingras keramikas. Mikrofona kapsulu klāj mehāniski apstrādāts misiņa ārpuse, kas slāpē lieku ārējo rezonansi, nodrošinot dzidru skaņas uztveršanu. Turklāt augstas tīrības pakāpes OFC (bezskābekļa vara) kabelis mazina skaņas pārraides zudumus, saglabājot augstu skaņas kvalitāti. 

 

Augsta uzticamība, lai varat koncentrēties uz ierakstīšanu

 

Izturīgais misiņa korpuss aizsargā mikrofonu, lai tas būtu izturīgs pret nodilumu un nolietojumu. Turklāt 2,2 mm diametra kabelis ir izturīgs pret pārrāvumiem. Kabeļa un ierakstīšanas ierīces savienojuma vietā ierīkots fiksācijas gredzens, lai nepieļautu nejaušu atvienošanos. Vēja un citu trokšņu mazināšanai iekļauti divu veidu vēja aizsargi: metāla un mākslīgās kažokādas. Neuzkrītošākai estētikai ieteicams izvēlēties metāla opciju, bet citiem ierakstīšanas gadījumiem derēs mākslīgās kažokādas modelis, kas gādās par to, lai novērstu vēja radīto troksni.  

 

Spraudņa barošana bagātīgam savienojamības iespēju klāstam

 

ECM-L1 lavaliera mikrofonam ir spraudņa barošanas funkcija – barošanu nodrošina pievienotā ierīce. Mikrofonu var pieslēgt dažādām ierīcēm, kas aprīkotas ar 3,5 mm mikrofona ieejas spraudni, piemēram, kamerām, viedtālruņiem, bezvadu mikrofoniem, IC ierakstītājiem un datoriem, nodrošinot augstas kvalitātes audioierakstu, kas piemērots dažādām situācijām.