Sony izziņo ilgi gaidīto FE 85 mm F1.4 GM II

Sony izziņo uzlaboto, otrās paaudzes FE 85mm F1.4 GM II objektīvu, kas Latvijā būs pieejams 2024. gada septembrī. Izmantojot Sony jaunākās tehnoloģijas, G Master objektīva augstā izšķirtspēja un bokē (Bokeh) efekts ļauj izcelt fotografējamo objektu, bet precīzs AF iemūžināt izšķirošus mirkļus, kas padara šo objektīvu par izcilu izvēli portretu vai kāzu fotogrāfiem.

"Pati pirmā G Master objektīvu sērija tika izziņota 2016.gadā. Tolaik pirmās paaudzes 85 mm F1.4 objektīvs iemantoja kāzu fotogrāfu sirdis un kļuva par vienu no trim izcilākajiem Sony produktiem. G Master sērijas mērķis vienmēr ir bijis nodrošināt izcilu izšķirtspēju un nevainojamu bokeh (bokē) efektu, turklāt liela daļa fotogrāfu izvēlas tieši šādus 85 mm fokusa attāluma objektīvus ar lielu apertūru. Priecājamies piedāvāt uzlabotu versiju, kas apvieno jaunākās tehnoloģijas ar ērti izmantojamu, turklāt ļoti kompaktu dizainu," stāsta Jans Salmons Legaņērs (Yann Salmon Legagneur), Sony Europe digitālās attēlveidošanas produktu mārketinga direktors.

Ērts un uzticams gan foto, gan video uzņemšanai 

Jaunākā optiskā konstrukcija ietver trīs Super ED (īpaši zemas dispersijas) lēcas un vienu ED (ļoti zemas dispersijas) lēcu, efektīvi novērš aberācijas, garantē augstu izšķirtspēju visā attēla laukā, ļauj uzņemt īpaši detalizētus un izteiksmīgus attēlus un lieti noder fotogrāfiju pēcapstrādē. Turklāt Sony Nano AR Coating II pārklājums samazina atspīdumus un dubultojumus, nodrošinot skaidrus attēlus pat sarežģītos apgaismojuma apstākļos. Apaļā diafragma un optimizēta sfēriskā aberācija rada plūstošu bokeh efektu, kas ir G Master sērijas objektīvu raksturīga iezīme. 

Izcila mobilitāte un ērta lietojamība

Salīdzinot ar priekšteci – FE 85mm F1.4 GM – jaunais FE 85mm F1.4 GM II fotografēšanas laikā ir līdz pat 3 reizēm ātrāks, spēdams ar augstu precizitāti izsekot līdzi kustīgiem objektiem. Piemēram, savienojumā ar Sony Alpha 9 III kameru, tas spēj tvert līdz pat 120 kadriem sekundē. Turklāt jaunais objektīvs ir arī ievērojami kompakts un viegls, tādēļ to būs ērti lietot arī ilgstoši. Otrās paaudzes FE 85mm F1.4 GM II ir par 20% vieglāks, sverot tikai 642 gramus. 

Iespaidīgs kinematogrāfiskas efekts 

Lai nodrošinātu vienmērīgu video uzņemšanu ar F1.4 diafragmu, objektīvs aprīkots ar XD “lineāro motoru” (XD linear motor), kas nodrošinās precīzu un klusu fokusēšanu. Objektīvs aprīkots ar divām fokusēšanas pogām un AF/MF slēdzi, savukārt Response MF fokusēšanas vadība sniedz precīzu un intuitīvu kontroli. Svarīgi lai fotogrāfs spētu radīt profesionālus rezultātus pat sarežģītos apstākļos, tādēļ uzsvars likts uz lietošanas ērtībām un precizitāti. 

Izturīgs un praktisks

Objektīvam ir putekļu un mitruma izturīga konstrukcija, kā arī fluora pārklājums priekšējam optiskajam elementam, lai objektīvs būtu tīrs un droši lietojams arī ārpus telpām.