Sony ieguvis četras TIPA godalgas 2023. gadā

 

Sony ar lepnumu paziņo, ka pasaulē zināmā Tehnisko attēlu preses asociācija (TIPA) ir atzinīgi novērtējusi Sony produktu veiktspēju un inovācijas, TIPA balvu pasniegšanas ceremonijā piešķirot četras godalgas, tostarp “Labākā pilnkadra profesionālā kamera” par Alpha 7R V modeli un “Labākā kamera profesionālā satura veidošanai” par ZV-E1.

 

Labākā pilnkadra profesionālā kamera: Sony Alpha 7R V

Konkursa žūrija Sony kameru Alpha 7R V novērtēja, kā ātri reaģētspējīgu, viegli pielāgojamu modeli, un atzina, ka tās funkcijas ir ļoti piemērotas profesionāliem fotogrāfiem Šis modelis piedāvā 61 MP pilnkadra sensoru, 8K video ierakstīšanu un 8 pakāpju attēla stabilizācijas sistēmu, kā arī piedāvā vēl nebijušu precizitāti un ātrumu, lai izsekotu un prognozētu objektu kustību, izmantojot uzlabotu mākslīgā intelekta darbinātu autofokusa sistēmu. Pateicoties Exmor R BSI sensoram un BIONZ XR procesoram, Alpha 7R V nodrošina 15 pakāpju dinamisko diapazonu, tādējādi tā spēj uzņemt augstas kvalitātes attēlus arī vāja apgaismojuma apstākļos.


 

Ja ir nepieciešams uzņemt kadru sēriju, tad fotogrāfiem būs lietderīgi izmantot iespēju, lai uzņemtu 10 kadrus sekundē ar pilnu izšķirtspēju līdz pat 583 secīgiem saspiestiem RAW kadriem — ar pilna laika AE/AF — un JPEG formātā, kurā ir 1000 secīgi kadri vienā sērijā.

 

Labākā kamera profesionālā satura veidošanai: Sony ZV-E1

Kompaktā pilnkadra ZV-E1 kamera paredzēta prasīgiem satura veidotājiem, kuri vēlas darboties gan atrodoties ceļā, gan uz vietas. Veidojot saturu ar šo kameru, nebūs nepieciešama vairāku cilvēku komanda vai pēcapstrāde. Šis modelis piedāvā jaunas funkcijas kustīgu objektu izsekošanai, kas balstās uz mākslīgo intelektu, kamerai var iestatīt dažādus vizuālos efektus, kā arī izmantot kinematogrāfiskus vloga iestatījumus.



 

Iestatījumus ir viegli mainīt, izmantojot kameras skārienekrānu vai viedtālruni, ja vēlas to veikt attālināti. Kameras funkcija Dynamic Active Mode nodrošina lielāku stabilizāciju, ja kamera atrodas rokās. Mākslīgais intelekts efektīvi iekadrē objektu, lai tas vienmēr atrastos centrā.

Daudzās savienojamības iespējas ietver tiešsaistes funkciju un USB savienojumu. Iebūvēto 3 kapsulu mikrofonu ar maināmu virzienu var iestatīt gan manuāli, gan tam ir automātiskā virziena noteikšana. Šīs kameras bonuss ir ērtā piekļuve Sony Creators Cloud platformai, kas ļauj rediģēt un koplietot saturu, kas pieejams datu mākonī.

 

Labākais standarta PRIME objektīvs: Sony FE 50mm F1.4  GM

Piedāvājot īpaši ātru f/1,4 maksimālo diafragmas atvērumu, šis objektīvs ir piemērots fotografēšanai vājā apgaismojumā un momentfotografēšanai. Ar 11 lapiņu diafragmu un 40,6cm tuvās fokusēšanas iespēju šis SEL-50F14 G Master objektīvs ir ideāli piemērots, lai iegūtu pārsteidzoši gludu fonu un izteiktu bokeh efektu.

Konkursa žūriju pārsteidza objektīva dizains un ērta piekļuve vadības funkcijām, kas šo modeli padara par ļoti piemērotu gan video uzņemšanai, gan fotografēšanai. Divas fokusa pogas un Linear Response manuālā fokusa gredzens ir ļoti noderīgs precīzai fokusa kontrolei.



 

Putekļu un mitruma izturīga konstrukcija objektīva šuvēm, pogām un slēdžiem, kā arī fluora priekšējā elementa pārklājums vēl vairāk pasargā objektīvu arī sarežģītos apstākļos. Tāpat kā visi Sony G Master objektīvi, īpašie elementi samazina aberāciju un kropļojumus, vienlaikus nodrošinot izcilu izšķirtspēju, kadra asumu, uzlabotu dzidrumu un krāsu precizitāti.

 

Labākais standarta tālummaiņas objektīvs: Sony FE 20-70mm F4 G

Mūsdienu objektīviem ir jāatbilst video, tostarp vlogošanas, kā arī fotografēšanas vajadzībām. Sony FE 20–70 mm atbilst šim nosacījumam, kā arī darbojas kā īpaši plašas 20-70mm tālummaiņas diapazona objektīvs.

Pie 20mm tas piedāvā plašu redzamības lauku pašbildēm, ainavu un notikumu fotografēšanai, savukārt “portreta” 70 mm garums ir lieliski piemērots POV, interviju un darbam, kurā nepieciešams redzēt detaļas. Deviņu lapiņu diafragma gādā par vieglu bokeh efektu. Divi XD motori nodrošina vienmērīgu un klusu automātiskā fokusa veiktspēju, savukārt atjauninātais dizains novērš fokusa “elpošanu”, fokusa un aksiālo nobīdi, kā arī aktīvā režīma attēla stabilizācija nodrošina vienmērīgu video kvalitāti.