Sony ieguvis 11 iF Design Awards apbalvojumus

Sony ir ieguvis 11 apbalvojumus prestižajā iF Design Awards pasniegšanas ceremonijā. Divas no tām ir augstākā līmeņa iF Gold Awards godalgas, kuras saņēma bezvadu, troksni slāpējošās austiņas WH-1000XM5 un virtuālās realitātes brilles PlayStation®VR2. Kopumā konkursam tika iesniegti gandrīz 11 000 produktu no visas pasaules, no kuriem zelta godalgu saņēma tikai 75. iF Design Awards apbalvojumi tiek pasniegti kopš 1954. gada.

 

Bezvadu, trokšņu slāpējošās austiņas WH-1000XM5

Viens no Sony produktiem, kas saņēma augstāko novērtējumu, ir bezvadu austiņas WH-1000XM5 ar nozarē vadošo trokšņu slāpēšanas tehnoloģiju. Šīs austiņas nodrošina izcilu skaņas un zvanu kvalitāti, pateicoties nozarē vadošai trokšņu slāpēšanas tehnoloģijai ar astoņiem mikrofoniem un automātisko trokšņu slāpēšanas optimizēšanu (Auto NC Optimizer).

Austiņās iestrādātā Adaptive Sound Control funkcija automātiski pielāgo trokšņu slāpēšanas līmeni atkarībā no lietotāja kustības un atrašanās vietas, toties īpaši izstrādātā 30mm liela membrāna, kurā ir izmantoti oglekļa šķiedras kompozītmateriāli, nodrošina augsto frekvenču jutību dabiskākai skaņas kvalitātei. Šīs austiņas ir sertificētas 360 Reality Audio tehnoloģijai, kas ļauj baudīt pielāgotu un ieskaujošu skaņu.

 

 

WH-1000XM5 austiņās integrētās tehnoloģijas un lietotājam ērto dizainu novērtējusi arī konkursa žūrija: “Sony WH-1000XM5 austiņu skaidrā un precīzā dizaina valoda atspoguļo īpaši augstu kvalitāti gan tehniskā, gan estētiskā ziņā. Korpusa skaidrās malas veido aizraujošu kontrastu ar maigi veidotajiem punktiem tiešai saskarei.”

 

 

Mūsdienīgais PlayStation®VR2 virtuālās realitātes brilles

Otrs Sony produkts, kas ieguva augstāko novērtējumu, ir PlayStation®VR2 virtuālās realitātes brilles. Šajās brillēs iestrādātās inovatīvās tehnoloģijas rada klātesamības sajūtu, izmantojot virtuālās realitātes briļļu maigas vibrācijas, 3D audio tehnoloģiju un viedo acu izsekošanu. 4K HDR izšķirtspēja ļauj spēlētājam izbaudīt pat smalkākās detaļas, neatkarīgi, vai ir plaša skata attēls, vairākas sejas izteiksmes vai futūristiskas spēles pasaules.

iF Design Awards žūrija atzinīgi izteicās par produkta izsmalcinātību gan tā tehnoloģiskajā, gan dizaina ziņā: “Tikai daži zīmoli iegūst īstu ikonas statusu, taču Sony PlayStation® neapšaubāmi ir viens no tiem. PlayStation®VR2 brilles virtuālās realitātes spēlēs ienes to pašu izsmalcinātību, inovāciju, vērtību un viedo dizainu, kas padarīja iepriekšējos PlayStation® modeļus tik iemīļotus.”

 

Citi Sony produkti, kas ieguva iF Design Awards apbalvojumus

 

Par iF Design Awards konkursu

iF Design Award apbalvojumi tiek piešķirti jau kopš 1954. gada, atzīstot izcilus dizainus. Šī ir viena no prestižākajām dizaina balvām pasaulē.

Balvas tiek pasniegtas šādās kategorijās: produkts, iepakojums, komunikācijas un pakalpojumu dizains, arhitektūra un interjera dizains, profesionālas koncepcijas, lietotāja pieredze (UX) un lietotāja saskarne (UI).

Visi godalgotie darbi apskatāmi iF Design mājaslapā. Augstākā apbalvojuma iF Gold Awards ieguvēji tika izvēlēti no gandrīz 11 000 pieteikumiem no 56 valstīm, un kopā tikai 75 dizaina sasniegumi tika apbalvoti ar augstāko balvu.